Activitats d’estiu

Quan acaba el curs escolar, tant a l’escola com al centre ocupacional, arriba el moment de dur a terme les activitats d’estiu Paideia, una de les primeres propostes dirigides a les persones amb discapacitat impulsades a Barcelona.

En primer lloc s’organitza el casal d’estiu, un espai pensat perquè els alumnes experimentin noves vivències dins l’entorn de l’escola amb més llibertat que durant el curs: ja no fem fitxes, ja no tenim deures! És el moment en què l’escola es transforma per acollir activitats estiuenques.

A banda, també es preparen diverses activitats en altres instal·lacions i entorns. Cada setmana anem a la piscina, fem una sortida cultural i aprofitem per anar al parc per realitzar activitats enmig de la natura. A cada edició del casal sempre hi ha un eix temàtic que lliga totes les activitats des de finals de juny fins als darrers dies de juliol.

La segona activitat que ofereix la Fundació és la possibilitat de passar set dies en una casa de colònies allunyats de la ciutat, però seguint el fil de les activitats que es duen a terme al casal per tal de mantenir un enllaç entre les dues propostes.

Durant les colònies els infants i joves aprenen en un entorn que els ajuda a ser més autònoms i millorar diferents habilitats pròpies. Amb les noves responsabilitats, els participants creixen i avancen en la seva sociabilitat i capacitat de convivència.

Les propostes del casal d’estiu i de les colònies estan pensades per donar resposta a les demandes de les famílies pel que fa a la normalització del lleure de les persones amb discapacitat.